Mujc.info

Jumala ei koskaan sulje ovea avaamatta ikkunaa
Teknologia-alan startupit haluavat takaisin toimistolle, mutta eivät sellaisena kuin me sen tunnemme

Newyorkilaisen Partnership Fund for New Yorkin toimitusjohtaja Maria Gothsch kertoi Washington Postille, että monet teknologia-alan startupit päättävät haluavansa toimistotiloja. Hänen mukaansa moni päättää pysyvästi syrjäiseen työvoimaan siirtymistä vastaan, vaikka Twitterin kaltaiset yritykset ovat jo kertoneet aikovansa tehdä juuri niin.

Toimisto toimii 20-30-vuotiaiden kohtaamispaikkana.

”Jos et puutu siihen demografisen haluun-antaa heille työpaikka-olet mahdollisesti estämässä kykyäsi rekrytoida näitä ihmisiä”, gotsch kertoi Postille.

Yksi toimistojalanjälkeään jo harkitseva teknologiayrittäjä on verkkokaupan ohjelmistoyritys MikMak. Sen perustaja ja toimitusjohtaja Rachel Tipograph rikkoi hiljattain 18 kuukauden vuokrasopimuksensa New Yorkin toimistorakennuksesta COVID-19-pandemian huipulla, ja aikoo nyt allekirjoittaa uuden vuokrasopimuksen, kun rokote on tullut laajalti saataville. Hän sanoi, että hänen työntekijänsä voivat vapaasti liikkua missä tahansa Yhdysvalloissa. kuitenkin, koska seuraava vuokrasopimus hän allekirjoittaa on jotain enemmän sukua tapahtumatila sijaan perinteinen toimisto.

”Kutsun sitä keskukseksi”, Tipograph kertoi Wall Street Journalille. ”Teet uusia työntekijöitä, suuria tiimikokouksia, ehkä hienoja asiakasesittelyjä. Mutta et tule sinne 9-5 joka päivä tekemään töitä.”

Mutta samalla kun startupit kuvittelevat toimistotilojaan uudelleen pandemian jälkeistä aikaa varten, muut vakiintuneemmat yritykset jonottavat perinteisempiä toimistotiloja suurkaupunkeihin. Esimerkiksi Facebook teki hiljattain vuokrasopimuksen 730 000 neliön toimistotilasta Farley Buildingissa Manhattanin länsipuolella. Samaan aikaan Amazon on kertonut aikovansa lisätä 900 000 neliötä toimistotiloja Dallasissa, Denverissä, Detroitissa, New Yorkissa, Phoenixissa ja San Diegossa.

Kaupallisten toimistojen vuokranantajat ovat kuitenkin yhä huolestuneempia, sillä pelkästään Manhattanilla vuokrattiin yli 3 miljoonaa neliömetriä toimistotilaa kolmannen vuosineljänneksen aikana. Kun tilaa on niin paljon, jotkut vuokranantajat tarjoavat nyt joustavampia vuokrausehtoja houkutellakseen yrityksiä takaisin.

Yksi tällainen yritys on Two Trees Management, joka pyörittää useita rakennuksia New Yorkin alueella, joissa sijaitsee satoja startup-yrityksiä. Vastassa on lukuisia startup-yrityksiä, jotka ovat viime kuukausina hylänneet toimipisteensä, ja nyt se tarjoaa joustavampia vuokrasopimuksia startupeille, jotka voivat olla niinkin lyhyitä kuin vain kuusi kuukautta. Aiemmin sen vakiovuokrasopimuksia tarjottiin vähintään kolmeksi vuodeksi.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.