Mujc.info

Jumala ei koskaan sulje ovea avaamatta ikkunaa
Raharikkaat sijoittajat käyttivät ennätyssummia Yhdysvaltain koteihin Q3: ssa

Raportin mukaan sijoittajat ostivat yhteensä 90 215 asuntoa Q3: sta, kasvua 80,2 prosenttia vuoden takaisesta vastaavasta ajankohdasta. Redfinin määritelmän mukaan sijoittaja on mikä tahansa laitos tai yritys, joka ostaa asuintaloja.

Redfin vanhempi ekonomisti Sheharyar Bokhari sanoi, että sijoittajat houkuteltiin kiinteistöihin nousevilla asuntojen hinnoilla ja uskomuksella, että he voivat toteuttaa joitakin nopeita voittoja, joko kääntämällä ne tai vuokraamalla ne. ”Nämä samat tekijät ovat ajaneet lisää amerikkalaisia vuokralle, mikä luo myös sijoittajille mahdollisuuksia”, hän lisäsi.

Asuntojen mediaanihinnat hyppäsivät syyskuun aikana 13,9% edellisvuodesta. Samaan aikaan keskimääräiset kuukausivuokrat ovat nousseet 10,7 prosenttia, mikä on nopein vuokrien nousu kahteen vuoteen.

Redfinin raportissa todetaan, että yksittäisten Asunnonostajien on tullut haastavaksi kilpailla sijoittajien kanssa, joista monet ovat ”rahakkaita” ja voivat tehdä tarjouksia kiinteistöistä ilman rahoituksen tarvetta. Neljänneksen aikana ostetuista 90 215 asunnosta yli kolme neljäsosaa maksettiin käteisellä.

Nousu investor home buying tarkoittaa, että niiden osuus oli 18.2% kaikista Yhdysvaltain asuntoja napsahti kolmannella neljänneksellä, seitsemän prosenttiyksikköä suurempi kuin vuosi sitten, Redfin sanoi.

Monilla markkinoilla Investorin osuus oli kuitenkin vielä keskimääräistä suurempi. Esimerkiksi Atlanta, GA, sijoittajat ostivat 32% kaikista kodeista Q3, kun taas Phoenix, AZ niiden osuus oli 31,7% kaikista asunnoista ostettu. Toisaalta Providencessa ri: ssä sijoittajat ostivat vain 5,4 prosenttia neljänneksen aikana myydyistä asunnoista.

Myös sijoittajat käyttävät enemmän rahaa koteihinsa. He maksoivat ostamistaan asunnoista keskimäärin 438 770 dollaria eli 5,3 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Omakotitalojen osuus ostetuista talotyypeistä oli 74,4%, asunto-ja osuuskiinteistöjen osuus oli 16,9%, rivitalojen 5,4% ja monitoimitalojen vain 3,4%.

Kiinnostavaa oli, että sijoittajien osoitettiin olevan halukkaampia ostamaan asuntoja, joiden katsottiin olevan vaarassa joutua ilmastonmuutokseen. Redfin sanoi 65.2% asunnoista he ostivat katsottiin olevan ”korkea lämpöriski”, kun taas 64.3% oli” korkea myrskyriski ”ja 7.1% kohtasi”korkea kuivuusriski”. Kaikissa kolmessa tilanteessa ei-sijoittajat ostivat vähemmän todennäköisesti tällaisia asuntoja.

Raportin mukaan valtaosa asuntosijoittajista on paikallisia asuntoja ostavia pienyrityksiä. Redfinin mukaan institutionaaliset sijoittajat omistavat vain kaksi prosenttia kaikista Yhdysvaltain omakotitaloista, joista valtaosa on vuokralla.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.