Mujc.info

Jumala ei koskaan sulje ovea avaamatta ikkunaa
FHFA kehottaa Fannie & Freddietä keskittymään asumisen kohtuuhintaisuuteen vuonna 2022

Vuoden 2022 Tuloskorttissaan FHFA kehotti myös Fannieta ja Freddietä päivittämään hinnoittelukehyksiään ”ydinlainaajien”tuen lisäämiseksi. Tavoitteena on lainatason hintaoikaisut eli riskiperusteiset maksut lainanottajille, jotka asumisen puolestapuhujien mukaan nostavat asunnon hintaa niillä, joilla on siihen vähiten varaa.

Tuloskortti on vuosittainen luettelo, jota FHFA käyttää välittääkseen prioriteettinsa ja odotuksensa GSE: lle. Tämän vuoden tuloskortti antaa yhtä paljon painoarvoa sekä tasapuolisuudelle, asuntojen edullisuudelle, turvallisuudelle että järkevyydelle. Se myös velvoittaa GSE: t siirtämään suuremman osan kantamastaan riskistä yksityisille sijoittajille. Koronaviruspandemian aikana Fannie Mae asetti riskinsiirto-ohjelmansa jäihin ja käynnisti sen uudelleen vasta syyskuussa.

”Vuoden 2022 tuloskortilla yritykset voivat paremmin tukea asuntomarkkinoita koko suhdannekierron ajan”, sanoi FHFA: n vt.johtaja Sandra Thompson. ”Lakisääteiset velvoitteensa täyttävien yritysten kannalta keskeistä on niiden kyky edistää kestäviä ja kohtuuhintaisia asunnonomistus-ja vuokra-asuntomahdollisuuksia sekä parantaa pääoma-asemaansa siirtämällä luottoriski pois veronmaksajilta.”

FHFA asetti myös fannielle ja Freddielle useita erityistavoitteita. Sen mukaan heidän pitäisi pyrkiä lisäämään pienten saldolainojen saatavuutta ja antaa poliitikoille suosituksia siitä, miten kohtuuhintaisten asuntojen tarjontaa voitaisiin lisätä. Lisäksi niiden olisi saatettava päätökseen uusien luottojen pisteytysmallien validointi ja hyväksyminen ja siirryttävä toteuttamaan nämä muutokset, se sanoi.

Vuoden 2022 tuloskortti korostaa myös erityisesti GSE: n tarvetta ”edistää kestäviä ja tasapuolisia asuntorahoitusmarkkinoita, jotka tukevat turvallista ihmisarvoista ja kohtuuhintaista asunnonomistusta ja vuokrausmahdollisuuksia.”

Jim Gray, vanhempi fellow Lincoln Institute of Land Policy, kertoi HousingWire suurempi painotus kohtuuhintaisia asuntoja on ”tervetullut muutos” 2021, kun FHFA: n tuloskortti vain mainittu kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja politiikan tavoitteena.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.